hirdetés
2016. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Újabb elismerések a chocoMe-nek

A Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban (egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot).

hirdetés

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A díjazott termékek*:

-    Kétcsillagos minősítést kapott a 2013. őszén bevezetett Raffinée termékcsalád egyik tagja, a Málnás Raffinée
-    Egycsillagos elismerést kapott két táblás csokoládé is:

  •     F101: chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya
  •     G105: chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya

* (a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)

A fenti csokoládé-kreációkat a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, akik több ezer órát töltöttek étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.

A chocoMe büszkén osztja meg a zsűritagoktól kapott visszajelzést a fogyasztókkal:

chocoMe málnás Raffinée:

A málna és a csokoládé klasszikus kombináció. Itt mégis innovatívnak hatnak és esztétikus asszimetriával készültek a különböző méretű gyümölcsök. A málna éles fanyarsága tökéletesen ellensúlyozza a csokoládé édes ízét. Úgy gondoljuk, igazán forradalmi, kiegyensúlyozott koncepció, ami igényesen néz ki és kivételesen finom. Nagyon érdekes, világos és csábító ötlet. A fagyasztva szárított málna és a csokoládéborítás textúrái tökéletes kontrasztot alkotnak. Néhány zsűritag úgy gondolta, hogy egy csepp étcsokoládé a drazsé közepén gazdagabbá és picit kiegyensúlyozottabbá tette volna, de mindent egybevetve egyöntetűen kiváló terméknek értékeltük.
chocoMe F101 (chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya):

A tökéletes mennyiségű, esztétikusan felvitt feltétek nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A magvak frissek és kiváló minőségűek, a vörösáfonya lédús. A feltétek magas színvonala mellett, a fahéjat mégis engedik érvényesülni. Egyértelműen látszik, hogy kézzel készült és példaértékű munka. Egy bíró az étcsokoládét kicsit “száraznak” ítélte.
chocoMe G105 (chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya):

Vonzó megjelenés, nagyvonalú gyümölcsmennyiség. A textúrák tökéletes összhangja a gyümölcssavak és az édes csokoládé ellenpontjából ered.

(forrás: Élelmiszer Online)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél