hirdetés

Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a primőr zöldségek és gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásaival kapcsolatos tájékoztató anyagot állított össze.

A primőr elnevezést az első, fóliasátorban, üvegházban termett zöldségekre használjuk. A tavasz elején kapható üvegházi termények mind ízletességükben, mind tápanyagtartalmukban elmaradnak a szabadföldön termesztettektől. Ahhoz, hogy egy zöldség, gyümölcs ízvilága a maga teljességében kialakuljon, napsütésre van szükség. A tavaszi vitaminpótláshoz biztonságosan fogyaszthatók a primőr termékek, de törekedni kell arra, hogy minél több szezonálisan, szabadföldön termesztett árut fogyasszunk.


A NÉBIH legújabb lakossági tájékoztatójában az érdeklődök olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint például, kockázatos-e a primőrök fogyasztása, miért van szükség növényvédő szerekre, hogyan távolíthatók el a mikrobiológiai szennyeződések, vagy, hogy mire ügyeljünk zöldség, gyümölcs vásárlásakor.

A tájékoztató megtekinthető és letölthető a NÉBIH weboldaláról:

„Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól” megtalálható itt.

(forrás: Élelmiszer Online )
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél