hirdetés
2016. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Hivatalosan is a chocoMe-é a világ legjobb drazséja

A chocoMe megszerezte az első szakmai aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on. Ezzel hivatalosan a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja címet nyerte el. A verseny világbajnokságának döntőjében - mely idén  Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül került megrendezésre - a magyar csokoládémanufaktúra egy ezüst- és egy bronzérmet is szerzett.

hirdetés

A díjazott termékek a következők:

Aranyérem: Guérande-sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával
(magvas fehércsokoládés drazsé kategória)
Ezüstérem: Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval bevont mandula
(magvas étcsokoládés drazsé kategória)
Bronzérem: Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula
(magvas tejcsokoládés drazsé kategória)

A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn kilenc érmet sikerült bezsebelni (négy arany, három ezüst és két bronz). Ily magasságokba magyar csokoládékészítő még nem jutott el. A chocoMe ezzel 23-ra gyarapította a nemzetközi szakmai elismerései számát.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a “The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) és hasonlók. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

(forrás: Élelmiszer Online)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél