hirdetés
2016. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Formabontó alakzatok a chocoMe-nél

A chocoMe-nél nem pusztán az ízekkel szeretnek kísérletezni, hanem a formákkal is. 2010-ben a cég táblás csokoládéja megjelenésekor formabontó méretű és arányú termékkel jelent meg, majd 2013-ban elkezdett gömbölyödni a chocoMe: bevezetésre került a Raffinée termékcsalád. 2014-ben a vállalat ismét visszatért a szögletes formához, megjelent a Carré, a négyzet alakú, tenyérnyi méretű táblás csokoládé. 2015 pedig egy teljesen új formát hoz a chocoMe választékába, megjelennek az ívelt és hasáb jellegű termékek, a cég legújabb fejlesztése a VOILÉ termékcsalád (ejtsd: voálé).

hirdetés

VOILÉ, ahol 70% kakaótartalmú étcsokoládéval vonják be fátyolszerűen a termékcsalád három különlegességét: a narancshéj ívet, az egyenes szálú citromhéjat és a hasábszerű gyömbért.
Teljesen új termék, teljesen új technológia, teljesen új gépek és az új termékfejlesztéshez teljesen új csokoládé alapanyagot használnak. Hosszas kalandozásokat és kísérletezést követően a chocoMe ezúttal a francia Cacao Barry csokoládégyártó vállalat egy 70% kakaótartalmú, karakterisztikájában igen intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező étcsokoládéját választotta. A Cacao Barry több mint 170 éve a kíváló minőségű csokoládék megkérdőjelezhetetlen szakértője – a francia gasztronómia szimbóluma -, neves francia séfek, szaktekintélyek, innovatív csokoládékészítők és mestercukrászok választása. Egyedi terroir és rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik kakaóültetvényeiket, ahol a kakaó gyümölcsöket helyi farmerek közreműködésével termesztik, melynek köszönhetően a kézzel begyűjtött és válogatott kakaóbabjaik páratlanul gazdag aromával rendelkeznek.

chocoMe Cao 70% étcsokoládé:
A francia Cacao Barry 70% kakaótartalmú étcsokoládéja lehengerlően kakaós karakterrel rendelkezik. A csokoládé alapjául szolgáló, válogatott kakaóbabok az egyenlítő közelében elhelyezkedő ültetvényről származnak, ahol a különleges terroir és a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően egyedülállóan gazdag aromákat hordoznak. A csokoládéban így az erőteljes kakaósságot enyhén virágos és savanykás gyümölcsös jegyek teszik teljessé.

A VOILÉ termékcsalád tagjai:

Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol narancshéj fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel (VL101)

A Spanyolországból (Valencia) érkező narancshéjat gondosan, kézzel szeletelik a chocoMe falai között, hogy ne csak felejthetetlen íze, de formája, megjelenése is még hivalkodóbb legyen. A narancshéjat egy csipetnyi fahéjas-szegfűszeges fűszerezéssel teszik még emlékezetesebbé. Nettó tömeg: 120g/4,23oz

Étcsokoládéba mártott kandírozott spanyol citromhéj (VL102)
A 70% kakaótartalmú étcsokoládéra jellemző intenzív kakaós ízjeggyel tökéletes párost alkot a Spanyolországból érkező citrom íze, ahol a csokoládé nem szándékozik a kellemes citrusosságon felülkerekedni. Nettó tömeg: 120g/4,23oz

Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér (VL103)
Az ecuadori Arriba és afrikai Forastero blend markáns kakaós íze szinte kívánkozik a gyömbérre jellemző - rendkívül hosszan lecsengő - egyszerre friss, csípős, kesernyés, édeskés és frissítő íze mellé. Szokatlan ízvilág kifejezetten ínyencek részére.
Nettó tömeg: 120g/4,23oz

(forrás: Élelmiszer Online)
Share on Tumblr

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél