hirdetés
2016. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

VB-ezüstérmes a chocoMe

Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. 

hirdetés

A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüstérmet nyert a mogyorós Raffinée-val.

Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüstéremmel díjazták a tejcsokoládés drazsé jellegű termékek kategóriájában.

A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.

A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez. A magyar manufaktúrának ez a hetedik nemzetközi csokoládés szakmai elismerése, összesen 24 díj tulajdonosa lett a négy év leforgása alatt.

A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: "A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." - így jellemezte a terméket az induláskor Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

Az International Chocolate Awards-ról részletesen:

Az International Chocolate Awards egy független verseny, ahol a legkiválóbb csokoládékészítők és legjobb minőségű csokoládéval készült termékek részesülnek elismerésben. A világ egyetlen, teljességében független minőségi csokoládé versenyeként az a céljuk, hogy a világ legjobb csokoládéit és csokoládé mestereit támogassák, valamint a kis cégeket, műhelyeket, kézműveseket akik a legkiválóbb csokoládékkal dolgoznak.

Azzal, hogy ezeknek a piacoknak segítenek a növekedésben, a legjobb minőségű kakaókat termelő farmereket is kívánják támogatni.

A díjat 2012-ben alapította sok éves csokoládés és hasonló rendezvény szervezési tapasztalatára támaszkodva egy nemzetközi partneri csoport az Egyesült Királyságból, Olaszországból és az Egyesült Államokból. A szabályokat és a bírálatot egy bizottság felügyeli, ami a fő bírákból, a partner országok képviselőiből és független szakértőkből áll. Ez a bizottság állítja fel a bírálati szempontokat a versenyzőkkel folytatott folyamatos konzultáció során.

A versenyt évről-évre egyre több helyen rendezik meg, például Olaszországban, Angliában, az USA-ban, Kanadában, a Német-Osztrák-Svájci régióban, és Skandináviában, hogy csak párat említsünk. A regionális győztesek a világbajnokságra jutnak tovább, ahol az év legjobb versenyzőit díjazzák.

A díjra bárki szabadon nevezhet bármilyen kiskereskedelmi termékkel, ami a szabályokban meghatározott minőségi kritériumoknak megfelel. A bírák között rengeteg szakembert üdvözölhetünk, bloggereket, gasztronómiai újságírókat, hivatalos kóstolókat, sommelier-eket és séfeket, a verseny főbírái pedig: Martin Christy - Seventy% (Anglia), George Gensler - Manhattan Choclate Society (USA), Nancy Gilchrist - Master of Wine (Anglia), Monica Meschini - csokoládé és tea kóstoló, sommelier (Olaszország), Maricel Presilla - séf, vendéglőtulajdonos és író (USA), Alex Rast - konzultáns és ételkritikus (Anglia), Michaela Schupp - chocolats-de-luxe.de GmbH (Németország), Pam Williams - hivatalos kóstoló (USA), Eagranie Yuh - The Well-Tempered Chocolatier csokoládé-kritikai oldal szerzője (Kanada).

(forrás: Élelmiszer Online)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél