hirdetés
2014. július. 31., csütörtök - Oszkár.
hirdetés

Együnk pattogatott kukoricát a rák ellen?

Már egy moziadag fele is jót tehet az egészségnek

Míg az egyik oldalról támadják transzzsírtartalma miatt, a londoni St. George Hospital vezető dietetikusa éppen arról számol be, hogy a pattogatott kukoricát értékes tápanyagai miatt semmiképp sem szabad lehúzni az ételeink listájáról. 

A szakemberek szerint már egy egész kis adag – mindössze harminc gramm – is akkora mennyiségű tápanyagot tartalmaz, mint egy tál barna rizs és teljes kiőrlésű búzából készült tészta.

Catherine Collins, az erre vonatkozó kutatás vezetője elmondta, a pattogatott kukorica kukofogyasztását elsősorban azért javasolják, mert háromszor nagyobb a rosttömege, mint a napraforgómagnak, így hosszabb ideig okoz teltségérzést, emellett hasznos a vércukorszint egyensúlyban tartására, emellett B-vitamin-tartalma növeli az energiaszintet.

Nem mellesleg a kutatók szerint a sótól és cukortól mentes popcorn gazdag polifenol- és antioxidáns-forrás, így hatékonyan köti meg a szabadgyököket, amivel segít megelőzni a rák kialakulását.

 

(forrás: The Daily Mail/MTI )
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél