hirdetés

Fekete szemek ejtették rabul a chocoMe-t

Kávéimádók kérésére és örömére, bemutatkozott a chocoMe kávés kollekciója. 

hirdetés

Budapesten, a Lila Körte cukrászdában mutatkozott be a chocoMe új, kávés kollekciója. A kézzel készült, „személyre szabható”, magyar táblás sikercsokoládé új feltétekkel – kiváló minőségű kávészemekkel bővült.

A kávébab majdnem annyi összetett aromát tartalmaz, mint a kakaóbab, számbeli hiányosságait pedig remekül pótolja az intenzitásával. Mi történik, akkor, ha vegyítjük őket? Vadonatúj ízek jönnek létre, vagy egy „babfúzió” során ezek kioltják egymás összetevőit? A chocoMe nagy megelégedettségére az előbbi következett be annyi új ízárnyalattal, hogy egy teljes kollekciónyi chocoMe kávés csokoládékreáció álljon össze. „Optimisták voltunk: egyrészt azért, mert rengetegen szeretik a kávét és a csokoládét, amelyek jól passzolnak egymáshoz, valamint egyéb feltétekkel kiegészítve (liofilizált gyümölcsök, kandírozott virágszirmok, csonthéjasok, fűszerek) tökéletes harmóniát is alkothatnak”- mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa.

A chocoMe három különleges kávét tett elérhetővé a feltétei között:

1,) A Galápagos-szigetekről származó tört kávészemek az éles szögben beeső egyenlítői napsugaraknak köszönhetően szokatlanul nagyméretűek, a vulkanikus termőföldtől és az egyenlítői éghajlatra jellemző egyenletesen eloszló nagy mennyiségű csapadéknak köszönhetően pedig nedvdúsak. A bourbon fajtájú arabica kávészemek speciális pörkölésüknek köszönhetően kevésbé testesek, ám enyhén citrusos ízviláguk és gazdag, karamelles aromájuk „beteríti” a csokoládékat.
2,) A kézzel válogatott etióp yirga kávészemeit nem véletlenül nevezik a kávék gyémántjának: egyszerre hordozza magában a citrusos és a bogyós gyümölcsösség meghatározó aromáit, melyek a markáns savakkal keveredve valósággal elborítják az ízlelőbimbókat.
3,) A kolumbiai gaitana kávészemeit a vajas, kakaós, barnacukros gerinc mentén kitüremkedő virágtónusok dominálják. Magában hordozza a magas fennsíkok frissességét, és bár csak közepesen mondható testesnek, mégis hosszan lecsengő utóízt hagy a szájban.

A kávés kollekció összeállításánál az ország egyik legjobb baristája, kávészakértője- és oktatója, “legjobb kávéházának vezetője “ (1927 – a Kávé Háza) Tóth Sándor segédkezett – gazdag elméleti előadásban, illetve a gyakorlatban négyféle különleges és más-más eljárással lefőzött  kávéval. 

(forrás: Élelmiszer Online)
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél