hirdetés
2016. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

chocoMe a személyre szabható csokoládé

Gyümölcsös táblás csoki és pálinkák összekóstolása

Az ötlet megvalósítója, Mészáros Gábor prémium összetevőkből készült táblás csokoládét kínál, amelyre  ki-ki kénye kedve szerint maga válogathat a különleges feltétekből egy internetes oldalon. 

hirdetés

Táblás csokoládé – ahogy tetszik


A chocoMe egyedülálló fejlesztés, melynek köszönhetôen a táblás csokoládé mostantól olyan különleges és prémium feltétekkel készülhet el, mint a Hawaii-ról érkezô fekete színû tengeri só, a Etna lábánál termesztett brontei pisztácia, a goji bogyó, a narancsbors fûszerkeverék, a kandírozott ibolyaszirom, az eredeti 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált* gurulós málna, vagy a Haribo Golbären. A csokoládéra szánt feltétek a gyümölcsök – liofilizált gyümölcsök* – fûszerek – magvak – különleges feltétek – dekorációk nagy kategóriákba tömörülnek. Ezekbôl maximum öt feltétet tudnak az érdeklôdôk a csokoládéjukra választani, így a variációk száma több millió. Kezdetben mintegy nyolcvan féle feltét közül tud a vásárló válogatni, ezek száma folyamatosan bôvül a jövôben.

Táblás csokoládé és Brill pálinkák összekóstolása


A chocoMe bemutatkozó eseményen Mészáros Gábor bemutatta a csokoládék elkészítési metódusát, feltétválasztását, majd a jelenlévők is elkészíthették „álmaik csokoládéját”. Az eseményen készült különleges táblás csokoládékhoz Brill prémium gyümölcspálinkát is kóstoltattak: ezzel bebizonyosodott, hogy a pálinka – valóban „élmény” amely kiválóan passzol a gasztronómiai más területeihez, tehát prémium csokoládékhoz is. Király Anita, a Lucullus BT oktatója, cukrászmester a nemrég Magyarország legjobb pálinkájává választott 2009. évi Irsai Olivér Brill pálinkához állított össze egy aszúszemmel dúsított madagaszkári csokoládétallért.

*A liofilizálás = „fagyasztva szárítás”, amikor a gyümölcsbôl a legkíméletesebb módon távozik a nedvesség.  Ezáltal a gyümölcs megôrzi ízét, illatát.

Forrás: Élelmiszer Online

Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél